martes, 18 de marzo de 2008

VALORACIÓ RESULTATS ELECTORALS, GENERALS 08'





1.- La victòria electoral del PSOE i l'augment de vots del PP impliquen un avanç del capital i els seus interessos. De la doble cara d'una mateixa moneda, el PSOE és el partit més apropiat per a pilotar l'actual conjuntura, crisi econòmica del capitalisme a nivell mundial i necessitat prendre mesures antipopulars que els permeta mantindre els escandalosos beneficis empresarials. Amb este objectiu el govern de la socialdemocràcia planifica una nova volta de femella a les condicions de vida i treball de les classes populars, i coordina en el marc de la UE i l'OTAN noves intervencions imperialistes com les ocupacions militars a Líban, Kosovo, Afganistan... o les ingerències a Llatinoamèrica.

2.- A falta de comptabilitzar el vot de l'emigració, el nombre de vots aconseguit pel PCPE en el conjunt de l'Estat frega els 20.000, en la convocatòria al Congrés dels Diputats, la qual cosa suposa un augment del 50% respecte a allò que s'ha obtingut en 2004. En la convocatòria al Senat els vots obtinguts pràcticament dobleguen la xifra del Congrés i s'acosta als 40.000 vots. Són per tant uns bons resultats, en un context de desmobilització i caiguda general de l'esquerra.

3.- Els resultats del PCPE al País Valencià no han sigut els esperats, experimenten una caiguda del 30% en els vots obtinguts per al Congrés, encara que paradoxalment hi ha hagut un augment entorn del 30% en els vots del Senat. En esta última convocatòria, i comptabilitzant les tres circumscripcions del País Valencià, el PCPE obté més de 4.200 vots. Esta xifra, en números absoluts, és la més alta que ha obtingut el PCPE-PV en eleccions generals amb l'única excepció dels vots obtinguts per al Senat en l'any 2000, cita excepcional per presentar-se PSOE i Esquerra Unida en una llista conjunta.

4.- Estes dades reflectixen una realitat, el "vot útil" ha jugat en contra del PCPE restant suport electoral de votants comunistes en favor de la socialdemocràcia del sistema. Este vot útil per al capital serà sens dubte utilitzat pel PSOE per a mantindre la política imperialista de l'Estat espanyol, dins i fora dels seus límits, i desenvolupar polítiques lesives contra els treballadors. En la mateixa clau de vot útil per al capital, els partits d'esquerres del sistema que compartixen governs i en gran manera projecte amb el PSOE han sigut electoralment fagocitats per este.

5.- El PCPE-PV agraïx tots els vots rebuts. Este vot útil per a la classe obrera servix per a recolzar el treball dels comunistes en els diferents fronts de masses, este es desenvoluparà amb més tenacitat i fermesa si és possible. Els objectius del PCPE en el conjunt de l'Estat s'han complit, donant un altre pas important en la consolidació, reconeixement i extensió del Partit i la seua política.


València, 11 de març del 2008

Secretariat del Comité Intercomarcal de València

PCPE-PV
PCPE-País Valencià
C/ Turia, 9 bajo
46008 Valencia.
Tel. 96 391 18 43
HYPERLINK "mailto:pcpe.pv@gmail.com" pcpe.pv@gmail.com
HYPERLINK "http://www.pcpe.es" www.pcpe.es

No hay comentarios: