viernes, 3 de octubre de 2008

MANIFESTACIÓ A VALÈNCIA 7 OCTUBRE


Ni 65 hores de treball, ni expulsions!!!
La crisi que la paguen els rics i els bancs!!!

La Unió Europea vol aprovar la modificació de la jornada laboral, de les 48 hores com a màxim legal actuals, fins a les 60 hores (65 en el cas de sanitaris, bombers, etc., els descansos dels quals en les guàrdies deixen de considerar-se temps de treball) Permetrà fixar per llei que la jornada setmanal “normal” (la de 48h màxim) siga considerada com “una mitjana anual”, de manera que el/la treballador/a estarà permanentment a la disposició de l’empresa.
Les hores extra o festius passaran a ser considerats com hores ordinàries, amb una major pèrduda de poder adquisitiu, i un molt major increment de l’atur a la nostra terra, ja que moltes petites i mitjanes empreses i fàbriques de les nostres comarques no necessitaran ja fer torns.
A més, ho volen fer amb acords individuals treballador-empresa, oblidant-se de convenis col·lectius, representació sindical, etc., deixantnos a totes i tots sense les millors armes que ara tenim, l’organització, la negociació col·lectiva i la unió de totes les treballadores i treballadors per defensar els nostres drets.
L’any 1919, l’Organització Internacional del Treball va oficialitzar la jornada màxima de 48 hores, després d’una llarga i dolorosa lluita del moviment obrer internacional per les 8 hores diàries. Ara, ens volen fer retrocedir més d’un segle, posant-nos novament en jornades “legals” de 10 a 12 hores i sis dies per setma na. Ens estem jugant el nostre futur, i el dels nostres fills i filles!!
A més, la situació de crisi del sistema comença a esdevenir estructural, i totes les treballadores i els treballadors de qualsevol poble o barri de les nostres co marques comencem a patir la terrible realitat de l’atur, del tancament de fàbriques, de no arribar a final de mes, de veure’ns ofegats per les hipoteques. I tot això, mentre els serveis públics no paren de veure’s cada vegada empitjorats, quan no directament desmantellats a costa dels nostres drets i dignitat més bàsics.
A les nostres comarques només veiem com cada vegada el finançament que rebem és pitjor… paguem molts impostos, mentre se suprimeix l’impost al patrimoni, i els i les treballadores cada vegada rebem menys. Ens volen enganyar amb circuits de fòrmula 1 i campionats de vel·la, mentre nosaltres hem d’anar fent mil i un comptes per poder anar a comprar menjar, o per comprar un bitllet de transport públic, cada vegada més car i pitjor… per anar a treballar, i que ens exploten.
Amb la directiva aprovada, els governs responsables ens volen fer creure que els culpables són els i les treballadores migrants… Per això van aprovar una Directiva, la de Retorn (més bé “expulsió”), que estableix un termini màxim de detenció de 18 mesos a les persones nouvingudes, permetent que siga una autoritat administrativa, no un jutge, la que decidisca la seua detenció en Centres d’Internament d’Estrangers (com a Guantànamo) abans de la seua expulsió, i permet també la detenció i expulsió dels menors no acompanyats podent ser retornats a països amb els quals Europa o algun dels seus estats membres mantinga acords de col·laboració, sense necessitat que siga el país de procedència del menor, i sense garantir que seran els seus familiars o tutors legals qui se’n faran càrrec.
Davant de totes aquestes agressions tan salvatges, hem de donar una resposta unitària, ampla, solidària i contundent! Al País Valencià i a tota Europa!
Totes i tots ens hi hem d’organitzar!! I no només per acudir i participar de les manifestacions, concentracions i aturades que es convoquen el proper dia 7 d’octubre… hem d’organtizar-nos i aprofitar les concentracions que es convoquen als nostres barris, pobles i polígons per a fer assemblees informatives per què totes les persones tinguen coneixement de les conseqüències de les dues directives europees. I ara més que mai, hem de sumar-hi esforços per solidaritzar-nos i evitar expedients de regulació d’ocupació com el que afecta directament a 1300 treballadores i treballadors de FORD d’Almussafes i indirectament a molts més de les empreses subministradores i auxiliars. Tot això ho hem de fer, per poder anar avançant, i sumant forces fins arribar a una gran Vaga General europea contra les 65 hores de treball i contra les
expulsions.
Per tot això… et cridem a organitzar-te i participar! Et cridem a defensar els teus drets i els de tots i totes les treballadores!!

MANIFESTACIÓ
Dimarts 7 d’Octubre, 19h, a la Plaça de Sant Agustí de València
, totes itots per la dignitat i el nostre futur!!
Col·lectiu Autònom de Treballadors-CAT, Confederació General del Treball-CGT, Coordinadora Obrera Sindical-COS, Intersindical Valenciana, ACSUD-Las Segovias, Assemblea de l’Aplec de l’Horta Nord, Assemblea d’Unitat Popular – AUP del Carraixet, Bloc d’Estudiants Agermanats - BEA, Col·lectius de Joves Comunistes - CJC, Ecologistes en Acció, Els Verds del País Valencià, Els Verds-Esquerra Ecologista, Endavant-OSAN, Espai Alternatiu, Fòrum Alternatiu de la Immigració, Moviment de Defensa de la Terra - MDT, Partit Comunista dels Pobles d’Espanya – PCPE, República Valenciana-Partit Valencianista-Europeu, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans - SEPC, València Solidària.


No hay comentarios: