domingo, 12 de julio de 2009

Resolució del Comitè Central del Partit Comunista dels Treballadors Hongaresos

Resultats de les Eleccions al Parlament Europeu de 07 de juny de 2009, així com la tasca duta a terme pel Partit Comunista dels Treballadors Hongaresos.
Resolució del Comitè Central del Partit Comunista dels Treballadors Hongaresos (extracte).

1. Les eleccions palesen que el Poble està insatisfet amb la seua situació actual. Els treballadors estan defraudats respecte dels partits parlamentaris. Només això pot explicar per què tan poques persones van participar als comicis (sols el 36'29%).
Alhora es va demostrar que el Poble se sent recelós amb el govern social-liberal. És per aquesta raó que la gran fallida del MSZP (Partit Socialista Hongarès) i la victoria del FIDESZ (Fidesz: Aliança Cívico-Sindical Hongaresa dels Joves Demòcrates) era quelcom a esperar. El Comitè Central fixa la seua atenció en el fet que la qüestió no rau en l'enfrontament entre els dos partits de la classe capitalista magiar. La Classe Obrera no pot albergar cap mena d'esperança en un canvi significatiu en les seues circumstàncies quan un o altre partit capitalista guanye. Tal cas únicament seria possible si el Partit Comunista dels Treballadors Hongaresos arriba al Parlament i els treballadors i treballadores pogueren intervenir en la distribució dels diners nacionals.

El Comitè Central emfatitza que les forces capitalistes hongareses, en especial el MSZP i el SZDSZ (Aliança Lliure Democràtica) són responsables de l'avenç de l'ultradreta del "Jobbik" (Moviment per una Millor Hongria). Durant el seu govern, la predisposició del Poble fou esperonada per l'esperança, i això els va tornar receptius respecte d'idees extremistes, com ara l'antisemitisme, racisme (animositat envers els gitanos). Tot plegat van promoure al "Jobbik" en els mass-media, asegurant-los una àmplia popularitat.

Des del Comitè Central pensem que els eslògans anticapitalistes del "Jobbik", semblants als emprats per la Plataforma Comunista, van ésser claus en el seu èxit. Es van embolcallar sota una falsa imatge, tal com si nosaltres lluitarem amb ells per una mateixa causa. Val a dir que l'anticapitalisme del "Jobbik" és del tot irreal i només obeeix a raons propagandístiques. Ells no lluiten contra el capitalisme, només imaginen altre tipus de capitalisme. L'única força realment anticapitalista a la República d'Hongria és el Partit Comunista dels Treballadors Hongaresos.

2. No vam accedir al Parlament Europeu, en no arribar al llindar del 5%, éssent arraconats pels mitjans de comunicació i quedant-nos sense finançament. Per tot allò esmentat considerem que aquest objectiu polític no és, de moment, una possibilitat real pel Partit. Per nosaltres l'objectiu cabdal de la campanya fou promoure el Partit, trobar-nos amb nous camarades, amb nous votants,... I sí, des d'aquestes premisses hem acomplert amb la nostra feina.

Comparant amb les Eleccions al Parlament Europeu de 2004, hem obtingut un resultat pitjor. No hi ha dubte, però també haurem de considerar que en aquells moments estàvem en plena brega, enmig la crisi del Partit, 2005-2006. Vam perdre una part dels nostres militants, activictes i simpatitzants. Les organitzacions en molts llocs restaren seriosament perjudicades, vam perdre el suport de l'Estat, bastants de les nostres seus,... El Partit esdevingué en una penosa situació financera. En les Eleccions Nacionals de 2006 vam aconseguir el pitjor desenllaç dels nostres 20 anys d'història. Fins i tot perdérem pràcticament totes les nostres posicions en els comicis d'àmbit local.

És per tot aquest desastre que considerem 2006 com "l'any de l'ensulsiada". Tanmateix, ara considerem que hem fet una passa endavant. El HCWP va rebre 27.718, 0'96%. El percentatge de vots és el doble del 0'41% rebuts en les eleccions de 2006 i, a més a més, vol dir molt quant al nombre de votants (22.000 en 2006 amb un 65% de participació). El Partit també va rebre molts vots fruit de moltes i variades formes de reflexió: Per primera vegada en molts anys. Segons sembla, el HCWP ha pogut refer-se de la seua profunda crisi i ha pres un camí ferm cap a un nou rumb.

Què vol dir això? Doncs, demostra que en realitat estem vius. Que no se'ns va oferir cap tipus d'ajuda exterior. Els avenços van ésser obra exclusiva de la mobilització de les nostres forces internes. Reestablirem les nostres organitzacions a Baranya, Bács-Kiskun, Heves i també estem treballant en d'altres regions. Publiquem el Butlletí Setmanal del Partit, "A SZABADSÀG", i hem organitzat la xarxa de missatgeria. Fins 2006 ens era possible de finançar el Partit. Ara hem de mirar cada cèntim de despesa. Som una Organització modesta, pobre, però,... estem vius. El jovent apareix i guanyem força, la qual cosa ens engresca, ja que hi són presents en totes les activitats. Duem a terme noves accions. Participàrem en les accions del Referèndum de 2008. Vam defensar aferrissadament l'Hospital d'Eger, les Línies Locals Hongareses de Ferrocarril, etc. Començàrem a realitzar actes davant les factories de Handkook, Suzuki, Tungsram. El President del Nostre Partit va assistir en tots els centres de la zona. Bastant, però suportable, quantitat de treball que ens cal per preparar aquestes nombroses visites presidencials. Què obtenim a canvi? Arribem a llocs on no hauríem arribat de cap altra manera, estem presents en els mitjans locals, trobem nova gent, omplim de material els locals de treball.

Les regles de joc del capitalisme no ens afavoreixen, els poders fàctics del capitalisme ens exclouen dels mass-media i, per acabar-ho d'adobar, no tenim diners. El Poble es va posar en moviment gràcies a la nostra empenta, però encara hi ha d'incertesa. Molts d'ells estan amoïnats perque som febles, d'altres creuen la propaganda capitalista, la qual posa l'accent en dir que el vot als partits petits no té cap utilitat.

3. El Comitè Central considera convenient pel HCWP que continuem endavant amb la nostra Plataforma: Al·legar contra el sistema capitalista, explicar a les masses treballadores que, si hom volen superar els problemes, el capitalisme ha d'ésser superat; una nova societat, el SOCIALISME, s'ha de bastir.

El Comitè Central subratlla: El Partit Comunista dels Treballadors Hongaresos hauria de combatre d'una forma contundent, sense escletxes, contra el capitalisme i en pro dels interessos dels treballadors i treballadores. És l'anticapitalisme radical qui pot portat l'èxit al Partit.

Budapest.
13 de juny de 2009.



El Comitè Central
del Partit Comunista dels Treballadors Hongaresos

No hay comentarios: