miércoles, 3 de octubre de 2007

TV3: ordre de cessament


El dia 24 de setembre, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) rebia el requeriment enviat per la Generalitat valenciana per tal que clausurés “voluntàriament” els repetidors de TV3. En cas contrari, i en un termini de deu dies, el govern Camps vol fer tancar les emissions per força.
Per si algú havia cregut que s’acabava, ja ho deia la cançó: torna a començar. Un cop desestimat el recurs d’alçada que ACPV havia presentat contra el procediment sancionador (desestimació, val a dir, decidida per la mateixa administració que ha iniciat el procés, és a dir, la Generalitat valenciana a les mans del PP), i un cop confirmada també i per tant la multa de 300.000 euros imposada contra l’entitat cultural per haver fet possible la recepció de TV3 al País Valencià, el govern Camps continua avançant en el camí que porta al tancament dels repetidors: si en la desestimació del recurs, notificada el 10 de setembre proppassat, ja s’instava ACPV a clausurar les emissions, “ara (i després de no haver tancat els repetidors) –apunten des de l’entitat– la Generalitat Valenciana ens llança un ultimàtum i augmenta la pressió contra ACPV”.
Efectivament, si en el termini de deu dies hàbils –explicita l’escrit oficial que signa la directora general de Promoció Institucional, Dora Ibars Sancho– “no s’ha posat fi a les emissions, es procedirà a l’execució forçosa de la resolució”. Per dur-ho a terme, i atès que l’entitat cultural ha estat explícita en la defensa del dret dels valencians a rebre TV3 (“ACPV no tancarà voluntàriament els repetidors de TV3”, ha destacat en un comunicat), la Generalitat haurà de tornar a demanar als jutjats d’afers contenciosos administratius d’Alacant, València i Castelló una autorització d’entrada a cadascuna de les instal·lacions. “Si els les donen –puntualitzen fonts de l’entitat– no sabem què passarà: volen una altra Carrasqueta? [el 27 d’abril d’enguany, els centenars de persones que es van concentrar dalt de la serra de la Carrasqueta van impedir que tanquessin el repetidor que hi ha instal·lat] Tancaran les emissions per força, com si estiguérem en ple franquisme? Som a l’Europa del segle XXI, no?”
ACPV, a més, ha destacat que no està sola “en aquesta pugna permanent de la Generalitat valenciana” que ataca la llibertat d’expressió, la pluralitat informativa i la llengua: “A les mocions a favor d’ACPV i TV3 aprovades per centenars d’ajuntaments de tot l’àmbit lingüístic, s’hi han d’afegir les mostres de suport rebudes les darreres setmanes de desenes d’entitats i d’un importantíssim nombre de personalitats i ciutadans del nostre país.”
Continuarà, com se sol dir. I ja veurem per quin camí.
Núria Cadenes
Setmanari dels Països Catalans; El temps.

No hay comentarios: